Al ruim veertig jaar maken we bij Extrawurst onze overheerlijke gerechten op geheel eigen, traditionele wijze. Dat gevoel voor vakmanschap, passie en innovatie komt natuurlijk niet uit de lucht vallen en begon ruim vijftig jaar geleden in een kleine banketbakker in Duitsland. Hoe een idee uitgroeide tot een succesvolle én smaakvolle formule, dat vertellen we je maar al te graag!
Vanaf het allereerste gerecht in de jaren ‘70 tot aan de vele vestigingen vandaag de dag. Bij Extrawurst koesteren we maar wat graag onze (h)eerlijke geschiedenis! Hieronder leer je alles over onze passie voor de authentieke Duitse beleving, geheel op eigen wijze. Aangenaam kennis te maken!
De geschiedenis van Extrawurst begint letterlijk smaakvol. Voordat oprichter Lothar Hagebaum zich richtte op het grillen van worsten, werkte hij in de jaren ‘70 als banketbakker. Als jonge vader wilde hij iets opbouwen waarmee hij zijn familie kon onderhouden en waarin hij zijn passie met de klant kon delen. Hij droomde ervan een plek te creëren waar hij niet alleen gerechten maakte, maar ze ook zelf kon verkopen.
Lothar Hagebaum wil eigen baas worden en zijn baanbrekende bedrijfsidee trof hem toen hij een kerstmarkt bezocht. Hier stuitte de jonge vader op een Amerikaanse stand met hamburgers en hotdogs die hij niet los kon laten. Zodra hij thuis kwam, begon Lothar te schetsen en stond het concept voor zijn eigen bedrijfspand binnen een handomdraai op papier. Waar een wil is, is een wet en in 1981 was het zo ver: Lothar Hagebaum opende zijn eerste snackkraam in het hart van de stad Plettenburg.
Vakanties zijn er om te luieren? Niet voor Kim Hagebaum, zoon van Lothar. In zijn vakanties draait de zestienjarige scholier namelijk niet met zijn duimen, maar draait hij vooral worstjes op de grill! Het bedrijf van zijn vader is inmiddels flink gegroeid en veel bouwmarkten in Duitsland zijn verrijkt met de komst van een Extrawurst-kraam. Geen hamburgers en hotdogs meer op het menu, maar worst en friet. Heerlijk, traditioneel Duits, dus. Destijds had Kim Hagebaum nog geen idee dat de toekomst van zijn professionele carrière in het bedrijf van zijn vader lag, maar daar zou snel verandering in komen.
In het nieuwe millennium volgt Kim Hagebaum een opleiding tot belastingadviseur. Maar telkens als hij tijdens zijn kantoorbaan uit het raam kijkt, denkt hij “ik wil hier weg”. Zo gezegd, zo gedaan! Kim Hagebaum neemt ontslag en keert in 2004 terug in het bedrijf van zijn vader. Van voortrekken is echter geen sprake, want voordat Kim het roer overneemt, staat hij met schort om en grillvork in zijn hand in de snackkraam. De heerlijke, eerlijke normen en waarden van Extrawurst worden op de werkvloer meester gemaakt en in de komende jaren omgezet in baanbrekende ideeën!
Steeds vaker worden de Hagebaums benaderd door zelfstandig ondernemers die hen vragen om hulp bij het opzetten van hun eigen snackkramen. Kim Hagebaum twijfelt geen moment en ontwikkelt het Extrawurst-franchisesysteem. Vanaf dat moment is er geen houden meer aan en komen er ontzettend veel nieuwe Extrawurst-vestigingen bij. Kwaliteit heeft echter nog steeds duidelijk voorrang op kwantiteit. Natuurlijk kunnen we tientallen kramen per jaar openen, maar we overhaasten niets. Eerlijke kwaliteit en duurzaamheid vinden we namelijk belangrijker dan snelle groei. Dat is zo en dat zal altijd zo blijven. Eerlijk, heerlijk.
Al veertig jaar een begrip bij de Oosterburen en vanaf nu een begrip in wording in Nederland. De authentieke Duitse beleving van Extrawurst begon in 1981 als kleine familietent en is inmiddels een bewezen internationaal concept met tevreden klanten in Duitsland, Groot-Brittannië, Zuid-Korea én nu ook in Nederland.
En deze reviews bewijzen het. Onze klanten zijn gek op onze Duitse specialiteiten en komen van heinde en verre om gerechten van ons menu te proberen. Extrawurst is er voor iedereen!
Kom vooral nog een keer langs! Laat ons weten wat je van ons vond door een review achter te laten.
Bij Extrawurst geloven we in een partnerschap op gelijke voet. We luisteren daarom aandachtig naar de behoeften en wensen van onze partners. Onze locaties selecteren we zorgvuldig op basis van duidelijke criteria om een succesvolle samenwerking op te zetten.
Dankzij de familiale aard van Extrawurst weten we hoe belangrijk de persoonlijke wensen en behoeften van onze partners zijn en daarom zetten we alles op alles om aan die behoeften te voldoen en zo samen te zorgen voor de allerbeste kwaliteit voor onze bezoekers. Pas jij in dit plaatje en word je graag onze volgende partner? Meld je dan snel aan en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om samen onze dromen werkelijkheid te zien worden!
Toen ik besloot om met Extrawurst te starten in Keulen, had ik nooit gedacht dat ik zoveel voldoening zou halen uit mijn werk.
Extrawurst opstarten in Düsseldorf was een sprong in het diepe, maar het bleek de start van een prachtig avontuur.
8 jaar geleden begon ik mijn onderneming met Extrawurst en ik vertel met trots dat dit mijn beste keuze ooit is geweest.
Breng een bezoek aan een
Extrawurst-vestiging bij jou in de buurt